Twitter Updates

    follow me on Twitter

      iPhoto bez phota

      Nějakou záhadou mi nejde u některých fotek v albu zobrazit jejich plná velikost. Náhled ano, ale po kliknutí na fotku se ukáže pouze vykřičník (viz foto). Fotografie přitom fyzicky na HD je. Můj vnitřní hlas mi říká, že jde o triviální věc, kterou je lehké napravit, ale jak, to už neřekne. Budu tedy rád za vysvětlení od zkušených sadařů.

      2 Comments

      gravatar

      Bylo by dobré také napsat o jaký druh obrázku jde. No zkusil bych porovnat obrázky, které fungují správně s těmi co správně nefungují. Tj. typ souboru, typ komprese apod. Náhled bude uložený v souboru, proto se zobrazí, ale asi iPhoto nerozumí plnému formátu (například ještě nepodporovaný RAW.
      Také je možné, že byla změněna pozice fotografie na disku (nebo její formát, komprese, …)a je nutné ji v iPhoto aktualizovat.
      Osobně se i však něco takového ještěě nestalo.
      Těžko však říci, dotaz není popsaný dobře. Skoro typický dotaz v diskuzích - něco mi nefunguje, přitom jinde/jinak to funguje a co to je/jak to napravit?

      gravatar

      OK, tak já se pokusím co nejpodrobněji. Obrázek je umístěn ve stejném adresáři jako všechny ostatní z tohoto alba.Tedy v tomto případě složce iPhota (Pictures/iPhoto Library/Originals/jméno složky s fotkou. Když složku otevřu z Finderu pomocí Preview, je tam fotografie i v plné velikosti. Jde o klasický jpg. Všechny fotky v této složce jsou z jedné várky, kterou jsem přenášel z foťáku.