Twitter Updates

    follow me on Twitter

      Kde koupit Apple? V UK?

      Kurz libry jde kosmickou rychlostí dolů. Dnes je téměř shodný s eurem a údajně - dle předpovědi bankéřů a analytiků, by mělo dojít k tomu, že libra a euro budou 1:1. Podíval jsem se tedy na stránky Apple UK a porovnal jsem si ceny na německém Applu. Ceny Apple výrobků vycházejí oproti těm německým opravdu výhodněji. V této souvislosti je potřeba říci, že ceny v Čechách se za poslední dobu zlepšily a v některých případech jsou již shodné s cenami v Německu.
      Například:
      24" iMac vyjde v Německu v přepočtu na 42 400,- v Anglii pak ten samý stojí 30 487,- . 
      2.0 GHz MacBook v Německu 31 800,- v Anglii 25 200,-  
      Pokud jste tedy dostali pod stromek místo dárku obálku a přemýšlíte o koupi maca, tak byste určitě měli nákup v UK zařadit do svého seznamu. Samozřejmě to má i své mouchy, jako třeba chybějící CZ klávesnice (u iMaca lze vyřešit dokoupením u nás a stále ušetříte několik tisícovek). U nějakých produktu to ale nemusí být problém vůbec (TimeCapsule a další příslušenství). Dále je potřeba počítat s jiným typem zásuvek, to ale také není problém a lze jednoduše vyřešit zakoupením adaptéru, nebo rovnou celé šňůry za pár korun. 

      2 Comments

      gravatar

      Nevíš jak je se zárukou. Určitě platí roční mezinárodní. Ale dá se u nás dokoupit ta tříletá na produkt zakoupený v zahraničí?

      gravatar

      Pokud je mi znamo, tak neda.