Twitter Updates

    follow me on Twitter

      Petici za CZ/SK OS X podepsalo již více jak 1500 lidí

      Zprvu nenápadnou petici, která má za cíl dostat do připravovaného OS X 10.6 označovaného jako Snow Leopard češtinu resp. slovenštinu přímo z výrobního pásu, podepsalo k dnešnímu dni již  více jak 1 500 lidí. Je to sice úspěch, nicméně tvrdohlavost (arogance?) Apple je známá věc a pokud to nemá v plánu, tak si myslím, že ho petice nedonutí. V každém případě je zajímavé vidět, kolik lidí tuto - dalo by se říci základní - věc vyžaduje. Po mých zkušenostech s koupí Mini rodičům mohu jen potvrdit, že nemožnost přinést si Mac z obchodu v rodném jazyce je jistě velká překážka pro rozšíření Maců do více domácností. Důvodů proč by tomu tak mělo být je ovšem víc a lidé kteří petici již podepsali v řadě případů tyto důvody i uvedli.
      Pokud jste tedy patřili k lidem, kteří si říkali že nemá smysl tuto petici podepisovat, protože se jí zůčastní málo lidí, je načase svůj názor změnit. Petici můžete podepsat do konce května. Poté bude zaslána na příslušná místa.

      2 Comments

      gravatar

      Přestože na tom osobně žádný zájem nemám, petici podepíši. Nedělá mi problém používat OS X v angličtině a budu jej takto používat i v případě přítomnosti češtiny.
      Co mi vadí jsou čachry s kontrolou pravopisu.
      Každopádně absence lokalizace v základu dělá OS X zbytečně nepřátelským vůči začátečníkům.

      gravatar

      no, tak az to bude 150k nebo 1.500.000 tak se tim Apple mozna bude zabyvat :)