Twitter Updates

    follow me on Twitter

      Možnosti synchronizace kalendáře na iPhonu

      Dnes vyšel nový NemusSync, spolupracující s FW2.0. Je to program, který jsem využíval na prvním FW k synchronizaci kalendáře iPhonu s gcalem. Byla to v podstatě jediná možnost, jak kalendáře synchronizovat. Na FW2 je těch možností více, bohužel všechny z nich mají nějaký zásadní nedostatek a tak není vlastně ani jeden pro mě uspokojivý. O jaké možnosti tedy jde?

      1 -MobileMe- Zde je hlavní nedostatek v nemožnosti synchronizace subscribe kalendářů. Takže dost zásadní. Navíc nejde ani tak o synchronizaci s gcalem, ale pouze iCalu v rámci MobileMe. Gcal je pak možné synchronizovat pomocí BusySyncu na Macu. To už začíná být ale trochu chaotické (nicméně to tak občas dělám).
      2 - NuevaSync - Velmi dobrá možnost synchronizace pomocí MS Exchange, tedy PUSH. Navíc zdarma. Bohužel nepodporuje roztřídění kalendářů a vše to háže do jednoho (jedné barvy). Přicházíte tak o zlepšení iCalu ve dvojkovém FW.
      3 - NemuSync - Také zdarma, dokáže třídit i kalendáře a dokáže synchronizovat i subscribe kalendáře. Jeho zásadní nedostatek ale je, že nefunguje PUSH ani načasování synchronizace. Ta se musí provádět ručně.

      Takže 3 programy a ani jeden není bez kazu. Osobně nejvíc očekávám od NuevaSync, protože onen nedostatek ve formě "nepodpory" třídění do více kalendářů mají v plánu vyřešit, jenže za jak dlouho...Zatím na jejich blogu neustále řeší problémy s výpadky služby.


      UPDATE - A výhercem se stává:
      NemuSync, protože je možné ho již díky plistu, který vytvořila jistá šikovná děva jménem Andrea Palisca synchronizovat v nastavených intervalech. Hurá. Instrukce jsou uvedeny níže

      I created a simple .plist file to run NemusSync via launchd every x seconds (set to 300 below):
      Instructions:
      1) Save to: ~/Library/LaunchDaemons/com.paf78.autoNS.plist
      2) Load using: launchctl load ~/Library/LaunchDaemons/com.paf78.autoNS.plist
      or reboot.
      Feel free to post on your site, if you wish.
      Cheers,

      0 Comments