Twitter Updates

    follow me on Twitter

      synchronizace Google kalendáře a iCalu


      Bohužel Google i přes svou poslední dobou silnou vazbou s Apple (iPhone, iWeb) nemá nijak ošetřenou synchronizaci jeho kalendáře s iCalem. Používám k tomu tedy program gSync (nebo tady), který má na svědomí český vývojář Pavel Hlavnička. Program je placený, ale dá se používat i v jakési demo verzi (časově neomezené), kde budete mít omezeno pár funkcí (automatické aktualizace po vámi zadaných časových intervalech a pod...). Funguje skvěle a dokonce se mi zřejmě nějak nacpal do HotSyncu, protože když teď synchronizuji PDA s iCalem, automaticky se změna projeví i na Google Calendar (a to nemusím mít gSync zapnutý!), takže zabiji dokonce tři mouchy jednou ranou :)
      Kdyby vám gSync nevyhovoval, existuje ještě jeden program. Spanning Sync. jeho nevýhoda ale je, že synchronizace narozdíl od gSyncu neprobíhá přímo, ale přes "třetí stranu" (váš kalendář, jejich server, Google kalendář).

      1 Comment

      gravatar

      Pouzivam spokojene spanning sync celkem na trech macich k synchronizaci jednoho kalendare, nedam na nej dopustit. Taky je fajn, ze licence je svazana na google ucet, a ne na instalaci - ted vsechny tri pocitace synchronizuji jeden ucet za jedny penize...