Twitter Updates

    follow me on Twitter

      2.0 v mém C.M.L.

      Tak jsem si přece jen prdnul do mého CML (jak ho vtipně pojmenoval jeden můj známý) FW 2.0. Šlo to jak po másle. Unlock trval cca 20 minut a žádná chybová hláška se naštěstí nevyskytla. Postupoval jsem podle návodu na iClarified.com.
      Co mě dostalo:
      "Remote" a možnost ovládat si iTunes na dálku. Vše co můžete dělat na svých iTunes na počítači děláte v iPhonu. Abych pořád jen nekradl něco z Youtube, natočil jsem si videa sám.





      Parádní je i aplikace "Shazam" která mi najde jméno interpreta a písničky kterou uslyším třeba z rádia z televize, nebo ji budou hrát někde v obchoďáku. Jen nastavím CML, pustím Shazam a on ji pak může třeba stáhnout z iTunes (což je pro nás nepoužitelné), nebo najít její video na YouTube (a to je zase zajímavé). Využívám ho i v případě, že mám v iTunes nejakou skladbu a nemám k ní potřebné informace (album a pod...), Shazam mi bezchybně najde i jazzové interprety. Zatím se kupodivu trefuje. Našel i nějaké CZ interprety.


      Hlavně jsem ale udělal upgrade kvůli novému kalendáři, který je opravdu povedenější. Dokonce je možné vyfiltrovat pouze určitý kalendář (např. státní svátky) a v List zobrazení vám
      vyjede jen požadovaný kalendář. Konečně.














      Už jen kdyby byla možnost nastavit si opakování události po zvoleném počtu týdnů jako je tomu v iCalu na Macu. Synchronizace s MobileMe trochu vázne (rozhodně bych tomu neříkal push), což je problém MobileMe. Navíc se objevila služba (NuevaSync), která umožňuje synchronizaci s Google kalendářem pomoci MS Exchange a to opravdu v reálném čase! Ta funguje skvěle, ovšem zas neumí přenášet jednotlivé samostatné kalendáře a nahrne to vše do jednoho, takže zase nic a nechápu, proč tomu tak je. Takže opět tu mám dvě služby, z nichž ani jedna nefunguje jak má a já se musím pro jednu z nich rozhodnout.

      Co mi chybí:
      Fring (Skype), SoulSeek (P2P) a NemuSync (až mi skončí trial MobileMe). U všech tří služeb je hlášený brzký update na dvojkový firmware, takže se není čeho bát. Zpátky na 1.1.4 nepůjdu, protože klady převažují nad leností provést downgrade. Jinak je FW 2.0. opravdu pomalejší. A řekl bych, že výrazně. Doufám, že připravovaný FW 2.1, který by měl vyjít v září pomalost systému vyřeší. Jo a AppStore je dobrá hračka, už jsem podstoupil i zkušební nákup aplikace.

      8 Comments

      gravatar

      ahoj měl bych na tebe dotaz, při stahování z appstore to po mě chce heslo a přihlašovací jméno. Není mi jasný proč to po mě chce když chci aplikaci zdarma. Neřešil jsi taky takový problém? Díky Patrik

      gravatar

      dotazy ke kalendáři:
      nepokouší se náhodou kalendář při každém zpuštění připojit na net?

      funguje kalendář tak, že když v něm mám jmenný kalendář, v měsíčním náhledu by měl být u každého dne puntík - zůstanou tam puntíky i při vypnutí tohoto kalendáře nebo tam zůstanou jen ostatní události?


      _oli

      gravatar

      to _oli:
      ano, samozřejmě se připojuje kvůli synchronizaci. Nicméně vzhledem k tomu, že mám od T-Mobilu sutf+, tak mi to nevadí.
      Nevím jestli jsem tu druhu otázku pochopil správně, ale když se kalendář např. v gCalu vypne, tak samozřejmě nejsou vidět ani jeho puntíky a zůstanou jen události, které jsou zapnuté

      gravatar

      to Patrik:
      Je to normální a neřeším to. On vlastně mezi tebou a Apple obchod probíhá a "faktura" je vystavena, ovšem na nulovou částku tak, jako se to někdy dělá v klasickém obchodě u zboží zdarma. Druhá věc pak může být spojitost mezi tvým účtem na App Store a následnou synchronizací iPhonu, kdy si iTunes pamatují jednotlivé aplikace dle uživatelského účtu.

      gravatar

      to drowner: diky za odpoved a nejde to pripojovani kalendare na net nekde vypnout? akorad to zpomaluje, nemluve o tom, kdyz neni k dispozici wi-fi, ja jeste nejaky cas zustanu na 1.1.4


      _oli

      gravatar

      Samozrejmě jde. Když vypneš Exchange resp. MobilMe v iPhonu

      gravatar

      Hlavně mi řekni, jakto že ti v leopardu fungujou titulky v iTunes? Palíš je do obrazu? Nebo je perian? Díky!

      gravatar

      Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.