Twitter Updates

    follow me on Twitter

      Hledání a instalace programů. Plus něco navíc.

      Jedna z věcí které člověk na Windows dělá je neustálé shánění nějakého softu. Když ho sežene, tak ho zkouší a když ho vyzkouší zjistí, že není k ničemu, protože je pomalej, nebo padá, nebo to není přesně to, co hledal. Tak začne hledat znovu (v tom lepším případě. V tom horším musí re-instalovat systém, kvůli tomu předešlému balastu). Kruté zjištění po switchery bude pravděpodobně to, že nebudete mít (alespoň po této stránce) co dělat. V bedně je vše, co jsem kdy potřeboval a navíc v takové kvalitě, že nemám potřebu pátrat po něčem novém (když neberu v potaz chybějící programy, na které jsem byl zvyklý z Windows a které nejsou na OS X. Takové případy ale moc nejsou a když ano, většinou jsou alternativy. A když ne, tak to sem s nabručeností vždy hodím jako nový příspěvek) . V případě, že vás zajímá zda budete moci po přechodu na OS X využívat na tomto systému vaší oblíbenou aplikaci, je na internetu pár stránek, kde to jednoduše zjistíte. Jednou z nich jsou např. Pure Mac. Stačí zadat název programu o kterém chcete zjistit, zda existuje na OS X a okamžitě vám vyjede seznam buď s žádaným programem, nebo jeho ekvivalentem. Před přechodem na OS X mi to celkem pomohlo k tomu mít klid a předem jistotou. S tímto tak trochu souvisí i další věc kterou je instalace samotných programů. Ta probíhá tak, že přetáhnete ikonu daného programu do složky Applications a... a víc nic. Program je nainstalován. Odinstalování probíhá podobně. Přetáhnete ikonu programu z Applications na ikonu koše a je odinstalováno.

      Ale i tak jsem si našel jeden zajímavý prográmek, který umí nejen uspat vašeho Maca v určitou dobu (takových programů bylo i na Windows spousty), ale umí ho i v danou dobu, den, nebo opakovaně v určité vybrané dny, probouzet. A to tak, že i s hudbou, kterou mu zadáte (složky z iTunes). Je to příjemná věc. Nastavení je tam mnohem víc (třeba jak dlouho vám budou iTunes po probuzení skladby přehrávat než se vypnou a pod...). Program se jmenuje AURORA a najdete ho na těchto stránkách

      2 Comments

      gravatar

      Zkus kouknout do System Preferences a hledat sleep schedule (ale nepoužívám, když potřebuju budit, tak využiju program Alarm Clock)
      Tvůj prográmek asi volá stejné funkce jako je tahle. :-)

      gravatar

      Ano, ale v System Preferences není nastavení spouštění iTunes. A to je to, co právě využívám.